Tekenen doe ik graag op een intuïtieve manier en daarbij gebruik ik een inktpen, aquarelverf en een eenvoudig kwastje. Met een roodglazen schoteltje (gevonden bij het afval in de Javastraat te Amsterdam) trek ik de cirkel met pen op koudgeperst papier van Winsor & Newton. Daarna komen de bloemen en bladeren tevoorschijn.

Voor de kleur, gebruik ik meestal aquarelverf van Sennelier. Met weinig kleuren, nieuwe kleuren mengen is een fijn onderdeel van het proces.

Als de krans af is staat deze vaak een tijdje op een zichtbare plek, zodat ik er nog vaak naar kan kijken. Soms komt er opeens toch nog een blaadje of een bloemetje bij.

Vervolgens worden de tekeningen afgedrukt op mooi Oud Hollands papier en op papier van Hahnemühle. In deze papiersoorten zit een lichte structuur en daarmee komt de tekening dichtbij het origineel. 

Na het afdrukproces worden ze momenteel per stuk met de hand gesneden. En vervolgens in een mooie Japanse envelop naar winkels gebracht en verzonden.

Inmiddels zijn er al vele botanische cirkels over de toonbank gegaan en als kaart bij mensen op de deurmat beland. Ze zijn onder andere verkrijgbaar bij onderstaande winkels en het aanbod is groeiende!

 

© Copyright - Vera Vlaming  2023 - 2024