De Botanische Cirkels (en andere tekeningen), maak ik rechtstreeks met een pen op Winsor & Newton papier. (Cold pressed, echt mijn favoriet). Tekenen doe ik graag op een intuïtieve manier, zonder grijs potlood of van te voren bedachte schetsen.

Met behulp van een roodglazen schoteltje (gevonden bij het afval in de Javastraat te Amsterdam) trek ik de cirkel. En daarna komen de bloemen en bladeren als vanzelf tevoorschijn.

Met aquarelverf komt er kleur in de tekening. Hiervoor gebruik ik meestal een travelsize aquareldoosje van Sennelier. Met weinig kleuren, nieuwe kleuren creëren is een fijn onderdeel van het proces. En een eenvoudig, maar zeer fijn kwastje volstaat.

Als de krans af is staat deze vaak een tijdje op een zichtbare plek, zodat ik er nog vaak naar kan kijken. Soms komt er opeens toch nog een blaadje of een bloemetje bij.

Vervolgens drukken we de tekeningen op mooi Oud Hollands papier en voor Prints, op papier van Hahnemühle. In deze papiersoorten zit een lichte structuur en daarmee komt de tekening dichtbij het origineel. 

Na het afdrukproces worden ze momenteel per stuk met de hand gesneden. En vervolgens in een mooie Japanse envelop naar winkels gebracht en per post verzonden.

Er zijn inmiddels al over de duizend kaarten verkocht en verstuurd. En doordat de botanische cirkel bij elke gelegenheid past is het ook zo'n handige kaart.

Heb je weleens een Botanische Cirkel ontvangen of verstuurd? Ik vind het heel leuk om te zien waar al deze kaarten terechtkomen, want ik heb eigenlijk geen idee! Je kunt me altijd een berichtje sturen via info@veravlaming.nl & Instagram 

 

Heb jij een winkel, organisatie, of bedrijf en wil je deze kaarten ook aanbieden? Ga dan naar deze pagina en ik zie je daar!

 

Liefs,